Okuyucular soruyor: Otomatik Ehliyet Nasıl Anlaşılır? - Lisans Sınavı sitesi - Sürüş okulu ve sürüş

Okuyucular soruyor: Otomatik Ehliyet Nasıl Anlaşılır?

Otomatik vites Ehliyette ne yazar?

Otomatik vites sınavına girip başarılı olanların ehliyetinde ne yazar? Yeni sistemle birlikte otomatik şanzımanlı araç ile eğitim alıp sınavda başarılı olanların sertifikalarında “Sadece otomatik araç kullanabilir.” yazmaktadır.

Otomatik ehliyet nasil anlasilir?

Otomatik vites ehliyeti olduğu nasıl anlaşılır? Sürücü adaylarının sahip oldukları ehliyet belgesi üzerinde sınıflarını belirten harfler bulunmaktadır. Dolayısı ile eğer kişi otomatik vites ehliyeti ile başvuru yaptıysa sürücü belgesinin üzerinde B değil B1 ehliyet yazacaktır.

Otomatik ehliyet almak mantıklı mı?

Manuel vites ehliyet aldığınız takdirde ister manuel ister otomatik vites araba kullanabilirsiniz. Yani, manuel vites ehliyetine sahipken otomatik vites araç kullanmanızın önünde herhangi bir engel bulunmamaktadır. Eğer bu soruya evet cevabı veriyorsanız, otomatik vites ehliyeti almanız mantıklı bir seçenek olacaktır.

Otomatik vites ehliyeti nedir?

Sınava otomatik vitesli araçla girer ve başarılı olursa ehliyet belgesinde otomatik vitesli araç kullanabilir ibaresi yazacaktır. Belirtmekte fayda var bu şekilde ehliyet belgesi alan kişiler manüel araç kullanamazlar. B sınıfı ehliyette olduğu gibi otomatik vitesli otomobil ve kamyonet kullanacaklara verilir.

B sınıfı ehliyet otomatik vites kullanabilir mi?

B sınıfı manuel ehliyet, otomatik vites araçları da kullanabilir. Fakat B sınıfı otomatik vites ehliyeti olan sürücüler sadece B sınıfı Otamatik vites araç kullanabilirler.

You might be interested:  FAQ: Yeni Ehliyet Alacaklar Ne Kadar Ödeyecek?

B sınıfı otomatik araç kullanabilir mi?

Otomatik vitesli ehliyet belgesi alan kişiler manüel araç kullanamazlar. B sınfı otomatik vites ehliyetine sahip olanlar otomatik vitesli otomobil ve kamyonet kullanabilir.

Yeni ehliyet otomatik vites kullanabilir mi?

01 Ocak 2016 tarihi itibari ile motosiklet ve otomobil ehliyetlerinde otomatik vites ehliyeti ve manuel vites ehliyeti olarak düzenleme yapılmıştır. Manuel vites ehliyeti alan kişi, otomatik vites ehliyeti yerine kullanabilir. Otomatik vites ehliyeti alan kişi, manuel vites ehliyeti yerine kullanamaz.

Otomatik vites ehliyeti nasıl alınır?

2016 yılı itibariyle yönetmelikte yapılan değişikle sürücü adayları istemeleri halinde otomatik vitesli araç kullanabilmek için sürücü kursuna başvuru yapabilir ve sadece otomatik araçlarla eğitimlerini tamamlayarak sınava da bu araçlarla girip ehliyetlerini alma hakkı kazandılar Otomatik vites için ayrı bir sınıf

Sadece otomatik vites ehliyeti alınır mı?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) yaptığı düzenlemeye göre, ehliyet sınavı artık otomatik vitesli araçla da yapılabilecek. Otomatik vitesli araba kullanacaklar, sürücü kurslarında bu araçlarda eğitim alacak ve ehliyetlerinde ” Sadece otomatik şanzımanlı araç kullanabilir” ifadesi yer alacak.

Otomatik ehliyet almak ne kadar sürer?

Sınava giriş yapıldıktan sonra sizden sonuçların açıklanması ve evrakların hazırlanması ile beraber en fazla 3 ay içerisinde ehliyet alınabilir. Genel olarak ise herhangi bir sorun yaşamadan doğal süreç içerisinde 45 günde ehliyet alınabilmektedir.

Otomatik vites araba kullanan düz vites kullanabilir mi?

Otomatik Vites Ehliyeti Olan, Düz Vitesli Araç Kullanamayacak. Ehliyetinde ”Sadece otomatik şanzımanlı araç kullanabilir ” ibaresi olan sürücüler manuel vitesli araç kullanamayacak. Manuel vitesli araç kullanmak için tekrar eğitim alması ve tekrar direksiyon sınavına girmesi gerekiyor.

Manuel mi yoksa otomatik mi?

Bu iki araç arasındaki asıl fark, şanzımanının çalışma prensibidir. Düz viteste sürücünün manuel olarak ayarladığı şekilde vites değiştirilirken otomatik viteste araç, hangi vitese geçmesi gerektiğine hız ve motor devri arasında bir bağlantı kurarak kendisi karar verir.

You might be interested:  Sık sorulan: Ehliyet Için Şoförler Odasına Ne Kadar Ödeniyor?

Otomatik vites araba b ne demek?

“ B ” konumu, İngilizce fren anlamına gelen “Brake” ifadesinin kısaltılması olarak kullanılmıştır. Otomatik şanzımanın manuel kullanım imkanı olmadığı için, manuel kullanımda, vites düşürerek yapılan “motor freni” işlevini görür (örneğin dik rampalarda iniş). Araç yavaşlama haricinde “ B ” konumunda kullanılmamalıdır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Adblock
detector