Sık sorulan: Servis Kullanmak Için Hangi Ehliyet Gerekli? - Lisans Sınavı sitesi - Sürüş okulu ve sürüş

Sık sorulan: Servis Kullanmak Için Hangi Ehliyet Gerekli?

B ehliyetli servis şoförü olabilir mı?

Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliğinde son yapılan değişiklik ile 7 yıldan fazla B sınıfı ehliyet sahipleri, E sınıfına geçtiği anda tecrübe süresi istenmeden sefer yapabilecek.

Servis ehliyeti nedir?

Servis Şoförü Mesleki Yeterlilik Belgesi, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından, servis şoförlerine alınma şartı getirilen bir belgedir. Okul servis araçlarını kullanan şoförlerin, 03.09.2020 tarihinden itibaren MYK mesleki yeterlilik belgesine sahip olması zorunlu hale getirilmiştir.

Servis şöförü hangi SRC belgesi?

SRC 1 belgesi alan şoförlerin SRC 2 belgesi almaları gerekmez, çünkü SRC 1 belgesi olan şoförler aynı zamanda SRC 2 belgesine de sahip olurlar. Dolmuş şoförleri, taksi şoförleri, okul servisi ya da personel servisi şoförleri, şehir içi ya da şehirlerarası otobüs kullanan şoförler SRC 2 belgesi almalıdır.

Servis şoförlüğü için hangi belgeler lazım?

Servis Aracı Şoförü

  • 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun ilgili maddelerinde belirtilen sürücü belgesine,
  • SRC 2 mesleki yeterlilik belgesine,
  • Yetkili merkezden alınmış Psikoteknik Test Raporu.
  • Son 1 ay içerisinde alınmış Sabıka Kaydı (Adli Sicil Kaydı)

Okul servisi için ne gerekli?

Toplu Taşıma Aracı Kullanım Belgesi Müracaatı İçin Gerekli Belgeler;

  • 26 yaşından gün almış ve 66 yaşından gün almamış olduğunu gösteren resmi kurum belgesi/onayı,
  • Servis taşıtı minibüs ise 7 yıllık, otobüs ise 5 yıllık sürücü belgesi,Sürücü Belgesi İptal Bilgisi Sorgulaması (son iki aylık),
You might be interested:  Okuyucular soruyor: Motor Için Hangi Ehliyet Gerekli?

C plaka hangi ehliyet kullanır?

CE sınıfı sürücü belgesi C sınıfı sürücü belgesiyle kullanılan araçlara takılan ve azami yüklü ağırlığı 750 kilogramı geçen römork veya yarı römorktan oluşan birleşik araçları kullanacaklara verilir. YENİ TIR EHLİYETİDİR.

B sınıfı ehliyet ile kaç kişilik minibüs kullanılır?

“Şu anda sürücüler B sınıfı ehliyetleriyle 16+1 kişiye kadar minibüs kullanabiliyor. 1 Ocak’tan itibaren müracaat edeceklerin B sınıfından sonra 16+1 kişilik D1 minibüs ehliyetini alması gerekecek. Yani minibüs ehliyetini almak isteyen kişinin öncesinde otomobil ehliyetini almış olması şart.

A sınıfı ehliyet hangi araçları kullanır?

A Sınıfı Ehliyet 35 kW ve üzeri güce sahip motosikletleri kullanma yetkisi verir. Ayrıca 2 tekerlekli motosikletler, güç ve ağırlık oranı 0,2’yi geçiyorsa A sınıfı sürücü belgesi ile kullanılabilirler. A sınıfı ehliyet yaş sınırı; 2 tekerlekli motosiklet kullanmak için 20, 3 tekerlekli motosiklet kullanmak için 21’dir.

D1 sürücü belgesi hangi aracı kullanır?

D1 sınıfı ehliyet, minibüs kullanmak isteyenlerin alması gereken ehliyet türüdür. Bu ehliyetin kapsamı sadece minibüsten oluşmasa da, aslen minibüs kullanmak isteyenlerin D1 ehliyeti alması zorunludur. D1 sınıfı ehliyetlerin geçerlilik süresi 5 yıldır.

SRC 1 ve 3 hangi araçları kullanır?

SRC belgesi; karayolunda yolcu ve yük taşıyan ticari araç sürücülerinin alması zorunda olduğu bir belgedir. Sürücü mesleki yeterlilik belgesi anlamına gelir. Bu belgeyi kamyonet, kamyon, panelvan, otobüs, minibüs vs. kullananlar sürücüler alırlar.

Hangi SRC belgesini almalıyım?

2003 yılından önce ehliyet almış olan kişiler sınava girmeden SRC belgesi alabilirler. B sınıfı ehliyeti olanlar SRC 2 ve SRC 4 belgesi alabilirler. Sürücü belgesi C, D ve E sınıfı olanlar SRC 1 ve SRC 3 belgesi alabilirler. 66 yaşından büyük olanlar SRC belgesi alamazlar.

SRC 2 ve 4 ne işe yarar?

Src 2 Belgesi: Yurtiçi yolcu taşımacılığı yapanların alması gereken mesleki yeterlilik belgesidir. Src 3 Belgesi: Uluslararası yük ve eşya taşımacılığı yapanların alması gereken mesleki yeterlilik belgesidir. Src 4 Belgesi: Yurtiçi yük ve eşya taşımacılığı yapanların alması gereken mesleki yeterlilik belgesidir.

You might be interested:  FAQ: Ehliyet Raporu Nasıl Alınır?

Servis araçları ne kadar kazanır?

Servis Şoförleri Ne Kadar Kazanırlar? Türkiye şartlarında genel olarak bir servis şoförünün ne kadar kazanacağını merak edenler için açıklayalım ortalama olarak 2.000–3. 250 TL arasındadır. Bu da bu parayla geçinebilmeyi ister istemez zorlayacaktır.

Servis hosteslik belgesi nasıl alınır?

Okul servis hostesi belgesi nereden alınır? Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliğinin 9.Maddesinde belirtilen şartları taşıyan servis şoförü veya rehber personel olmak isteyen kişiler doğrudan veya internet adresleri üzerinden online olarak Halk Eğitim Merkezlerine başvurarak kurs kayıtlarını yaptırabileceklerdir.

D3 belgesi ne demek?

D3 Yetki belgesi, otobüsle sadece kendi esas iştigal konusu ile ilgili personelini yurtiçinde taşımak üzere yolcu taşımacılığı yapacak ve ticari maksatla taşımacılık yapmayacak, gerçek ve tüzel vergi mükelleflerine verilen belge türüdür.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Adblock
detector